Att jobba lite mindre, leva lite mer

Om man lever lite enklare kan man jobba mindre. Det skulle göra många människor lyckligare, tror jag.

Så går mina tankar just nu. Men låt oss backa bandet lite, tillbaka till den där dagen då allt startade. Mitt i en stressig dimma av att arbeta som anställd på 70%, ta hand om hem och 2 små barn och samtidigt driva företag, kraschade jag.

Låt mig förtydliga, jag gick inte in i väggen, men jag var väldigt nära. När livet till slut bara handlade om att jobba och sova, så tog jag en paus. Det enda jag önskade mig i hela världen var att få vara ifred och vila, och den tiden tog jag mig då. Sakta men säkert kom livsglädjen tillbaka och av en slump hamnade boken ”Jag lämnar ekorrhjulet” i mitt knä och jag slukade boken med stor entusiasm. Sträckläste den.

Långsamt förstod jag att jag kanske inte behövde jobba halvt ihjäl mig för att nå den frihet jag så innerligt längtade efter. Boken var startskottet på vår familjs första hushållsbudget, kanske kunde jag, likt författaren i ovan nämnda bok, spara in alla de pengar mitt lönearbete idag gav mig?

Den här resan handlar om att följa magkänslan, att leva medvetet genom enkelhet. Det är en resa om att leva hälsosamt, billigt och att minska sin miljöpåverkan. Det är en resa som även innehåller investeringar och sparande, boktips, och jakten på lyckan.

Välkommen till min nya blogg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *